مصاف عدلیه با پرونده‌های بزرگ و مسن؛ ۳ هزار و ۳۹ پرونده کثیرالشاکی در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسید

11:23 - 30 فروردين 1402
کد خبر: ۴۷۰۸۳۶۴
دسته بندی: قضایی ، حقوقی
مصاف عدلیه با پرونده‌های بزرگ و مسن؛ ۳ هزار و ۳۹ پرونده کثیرالشاکی در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسید
عدلیه با اتخاذ رویکرد‌های مسئله محور، در سال ۱۴۰۱ موفق شد، بیش از ۳ هزار پرونده بزرگ و کثیرالشاکی که سن آن‌ها نیز در حال بالا رفتن بود را به پایان رسانده و با صدور رای، آن‌ها را مختومه و مشکلات تعداد زیادی از هموطنان را مرتفع کند.

خبرگزاری میزان_ مرکز رسانه قوه قضائیه - حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در دوره تحول و تعالی قوه قضائیه، رویکرد مسئله محوری را برگزیده و بر این اساس تلاش می‌کند برخی از معضلات و مشکلات قدیمی را به سامان برساند.

در همین راستا، رئیس عدلیه دستورات و تاکیدات مکرری را در راستای رسیدگی ویژه و سریع به پرونده‌های کثیرالشاکی با محوریت «احقاق حقوق شکات و مالباختگان» داشته و با هدف آسیب شناسی فرآیند رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی شخصا در بعضی از جلسات دادگاه اینگونه پرونده‌ها نیز شرکت کرده است.

رئیس دستگاه قضا همچنین در تاریخ ۲۱ مرداد ماه ۱۴۰۰ در جریان سفر به استان البرز، در اقدامی بدیع برای شناسایی ملموس و دقیق مشکلات و زمینه‌هایی که به خلق پرونده‌های کثیرالشاکی و اطاله دادرسی در رسیدگی به آن‌ها منجر می‌شود، جلسه مدیریتی و تخصصی ویژه با همین موضوع برگزار کرد.

وی با اشاره به مشکلات متعدد ناشی از پرونده‌های کثیرالشاکی که افراد زیادی را درگیر می‌کند، به همکاران قضایی خود متذکر شد اگر به هر دلیلی پرونده‌ای کثیرالشاکی در قوه قضاییه مفتوح شد، تدبیر کنند تا آن پرونده زودتر به سرانجام برسد و دچار سن زیاد نشود.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین تأکید کرد که برای کاهش اطاله دادرسی باید برای انجام کارشناسی‌ها در پرونده‌های کثیرالشاکی زمان مشخصی تعیین شود و حتماً کارشناسی‌ها در موعد مقرر صورت گیرد تا روند رسیدگی به این پرونده‌ها با سرعت بیشتری طی شود.

رئیس دستگاه قضا ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ نیز در جلسه شورای‌عالی قوه قضائیه در رابطه با پرونده‌های کثیرالشاکی مأموریت ویژه‌ای به مقامات قضایی داد و از دادستان‌کل کشور خواست که به روند رسیدگی و اتخاذ هرچه سریع‌تر تصمیم نهایی در این رابطه نظارت کند. وی همچنین خواستار تعیین تکلیف پرونده‌های کثیرالشاکی ازطریق رؤسای‌کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها شد.

بر همین اساس در سال ۱۴۰۱ یکی از کار ویژه‌های دادگستری استان‌ها در سراسر کشور به پایان رساندن پرونده‌های بزرگ و کثیر الشاکی بود که سن آن‌ها نیز در حال بالا رفتن بوده است.

به عنوان نمونه در دادگستری استان تهران با تعیین ماموریت‌هایی از جمله «تسریع در تعیین تکلیف پرونده‌های کثیرالشاکی و کثیرالخواهان» و «احقاق حقوق شکات و مالباختگان در کنار مجازات مجرمان» اقدامات همه جانبه‌ای صورت گرفت که منجر به مختومه شدن ۸۱۳ فقره از پرونده‌های کثیرالشاکی استان تهران طی سال گذشته شده است که رقم قابل توجهی می‌باشد.

در سال ۱۴۰۱ یکی از موضوعات مورد پیگیری دادگستری کل استان البرز نیز رصد و پیگیری پرونده‌های کثیرالشاکی بوده و به عنوان مثال تنها در سه پرونده مورد رسیدگی، شکایت بیش از هزار و ۳۷۴ نفر شاکی به صورت ویژه پیگیری و احکام قطعی هر سه پرونده صادر گردید و در واقع مشکلات ۱۳۷۴ خانواده در این زمینه حل و فصل شد.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته مجموع پرونده‌های کثیرالشاکی مختومه شده در سال ۱۴۰۱ در کل کشور، ۳ هزار و ۳۹ پرونده می‌باشد که استان تهران با ۸۱۳ مورد بیشترین تعداد پرونده‌های کثیرالشاکی مختومه شده را در کارنامه خود دارد.

مصاف عدلیه با پرونده‌های بزرگ و مسن؛ ۳ هزار و ۳۹ پرونده کثیرالشاکی در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسید

همچنین میزان پرونده‌های کثیرالشاکی مختومه شده کل کشور در سال ۱۴۰۱ در سایر استان‌ها به شرح ذیل است: 

آذربایجان غربی ۲۲۵ پرونده، اردبیل ۱۸ پرونده، اصفهان ۱۵۵ پرونده، البرز ۱۱۲ پرونده، ایلام ۱۰ پرونده، بوشهر ۱ پرونده، چهارمحال و بختیاری ۴۵ پرونده، خراسان جنوبی ۷ پرونده، خراسان رضوی ۳۶۵ پرونده، خراسان شمالی ۹۰ پرونده، خوزستان ۲۸ پرونده، زنجان ۳۷ پرونده، سمنان ۴۴ پرونده، سیستان و بلوچستان ۵۱ پرونده، فارس ۲۳ پرونده، قزوین ۱۲۹ پرونده، قم ۶۰ پرونده، کرمان ۱۳ پرونده، کرمانشاه ۵۲ پرونده، کهگیلویه و بویراحمد ۱۴۹ پرونده، گیلان ۴۱ پرونده، لرستان ۸۰ پرونده، مازندران ۹۲ پرونده، مرکزی ۹۹ پرونده، هرمزگان ۱۹ پرونده، همدان ۱۵ پرونده و یزد ۲۶۶ پرونده 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *